June 21, 2024

A mono-pitch roof and raw content finishes characterise Horse Property, an equestrian centre that architecture practice Wiercinski Studio has included to a secure in rural Poland.

Positioned at a nearby steady in the village of Jaroszewo, the concrete framework references encompassing industrial properties and includes a breeding and education space for horses.

Equestrian centre in Poland
Wiercinski Studio has made an angular equestrian centre in Poland

“The village is crafted up with homes and farm properties with diverse elements, designs and scales of roofs,” Wiercinski Studio founder Adam Wiercinski explained to Dezeen.

“There are picturesque fields all all over, reduce by the close by expressway. The Horse Dwelling fits into a densely built-up plot with a property, existing stables and farm properties,” he continued.

Concrete exterior of Horse House by Wiercinski Studio
Horse Home has a concrete composition

Horse Property has a reinforced concrete body, which has been still left exposed in places and infilled with concrete blocks. This attracts on the exposed concrete applied in the surrounding buildings.

“There are a ton of aged, unplastered structures in the spot with obvious concrete features, which is due to financial disorders,” claimed Wiercinski. “Horse House interprets this landscape in a modern way and the concrete blocks and their arrangement refer to the brick facades.”

Stable by Wiercinski Studio
Concrete blocks slot between the exposed body

The studio topped the bulk of the building with a massive mono-pitched roof, although a more compact adjoining construction made up of eighteen stalls for horses has a roof sloping in the reverse direction.

These echo the rooflines of the two current stable properties in between which Horse Residence sits. The roofs are supported on timber beams, which have been left exposed internally.

Training hall of Horse House by Wiercinski Studio
There is a total-measurement instruction hall

“The ridge of the making was moved to produce mono-pitched roofs more than inner spaces of distinctive heights,” the studio stated.

“The decreasing of the roof above the stables matched the building in scale to the aged stables and produced a human-like walkway concerning.”

Horse House’s facilities involve a comprehensive-measurement training corridor equipped with hurdles, a warehouse, a storage room for teaching tools, and a social space comprising a kitchen and review.

Located in the taller part of the making, the training hall is lit by a polycarbonate skylight. A mezzanine level over the social spots presents a viewpoint above the training area.

Horse riding inside Horse House by Wiercinski Studio
Wood home beams are left uncovered

“The polycarbonate is fantastic at lights the corridor from the south, since it breaks up and allows soft gentle into the inside without having creating sharp chiaroscuro on the ground, which can scare horses,” said Wiercinski.

“It is a matte floor that is also safe and sound for birds and in the evening the developing shines gently like a lantern.”

Social spaces at Polish equestrian centre
There are social spaces overlooking the corridor

In the social areas, the floor has been coated in gray terrazzo tiles that mimic the concrete partitions, although a plywood ceiling adds a sense of heat to the rooms.

Bespoke steel and timber furnishings developed by community craftsmen attribute through the social spaces, which include lights fixtures, tables, cabinets and benches, together with saddle-shaped hangers and racks for equestrian helmets.

Other steady facilities not too long ago featured on Dezeen include things like a timber stable in Kyoto that celebrates traditional Japanese carpentry and a rectilinear equestrian centre in Mexico.

The photography is by ONI Studio.